Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απρόκλητη επίθεση αλλοδαπού σε συνάδελφο οδηγό ταξί


Από το κάτωθι περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ίωνος Δραγούμη, θα διαπιστώσετε -συνάδελφοι και μη- πως σαν κλάδος είμαστε απροστάτευτοι ακόμα και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Παρά τις διαβεβαιώσεις τις οποίες λάβαμε την περασμένη Κυριακή, από τον διευθυντή του τμήματος “εγκλημάτων κατά ζωής & ιδιωτικής περιουσίας” της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο συνέδριο σωματείων ταξί Κεντρικής Μακεδονίας, πως «η Αστυνομία δύναται να συνδράμει σε κάθε περιστατικό ασφάλειας που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας», η πραγματικότητα ήταν διαφορετική...

Συγκεκριμένα το πρωινό της Τετάρτης 2 Απριλίου, και ώρα 6 π.μ., συνάδελφος μας μετέφερε αλλοδαπό αφρικανικής καταγωγής με εμφανή συμπεριφορά ατόμου υπό την επήρεια της μέθης. Πολύ σύντομα ο εν λόγω αλλοδαπός επιτέθηκε αναίτια στον συνάδελφο οδηγό ταξί, γροθοκοπώντας τον ασταμάτητα!

Ο συνάδελφος μας σε κατάσταση σοκ, κάλεσε για βοήθεια το κέντρο του ραδιοταξί “Taxi Way” όπου ανήκει και άμεσα προστρέχουν στο σημείο τρεις συνάδελφοι του για να τον βοηθήσουν. Ο αλλοδαπός νταής όμως παραμένει σε κατάσταση “εκτός ελέγχου” και δείχνει εξαιρετικά επικίνδυνος αποτελώντας δημόσιο κίνδυνο. Σε νέα επικοινωνία του με το κέντρο ο οδηγός του ταξί, ζητά να κληθεί στο σημείο το συντομότερο η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για να προλάβει τα χειρότερα.

Η Άμεση Δράση φθάνει τελικά στο σημείο με καθυστέρηση 30 λεπτών και ενώ είχαν ήδη συγκεντρωθεί ομόφυλοι του ταραξία με απειλητικές διαθέσεις και σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για την ζωή των συναδέλφων μας, αφού οι συγκεκριμένοι εισβολείς έδειχναν αποφασισμένοι για όλα!

Σε μια ακόμη περίπτωση αποδεικνύεται ότι οι αυτοκινητιστές ταξί αλλά και οι πολίτες γενικότερα, είναι παντελώς απροστάτευτοι απέναντι στις ορέξεις του κάθε λαθροεισβολέα που έχει εισχωρήσει στην χώρα μας. Τα υποτιθέμενα “εντεταλμένα όργανα της τάξης” είναι παντελώς ανίκανα να υπερασπισθούν τον Έλληνα φορολογούμενο και νομοταγή πολίτη που ζητάει την ασφάλεια του.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ηγεσίας του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης “Ο Ερμής” για το περιστατικό. Θα προβούν άραγε  στην ενδεδειγμένη διαμαρτυρία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την πρωτοφανή καθυστέρηση προσέλευσης του περιπολικού σε ένα κεντρικότατο σημείο της πόλης; Θα περιμένουν να θρηνήσουμε τον χαμό κάποιου συναδέλφου προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μας;


Γεώργιος Γκιούρας

Μέλος ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ.Θ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου