Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ρύθμιση των χρεών στον Ο.Α.Ε.Ε

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος στην επίκαιρη ερώτησή του τοποθετήθηκε σχετικά με την φορολογική ενημερότητα που ζητά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών από τους ασφαλισμένους για την ένταξή τους στη ρύθμιση χρεών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τους περίπου 774 χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ περισσότεροι από 370 χιλιάδες ασφαλισμένοι οφείλουν σημαντικά ποσά στο Ταμείο. Και από αυτούς πήγαν λιγότεροι από 30 χιλιάδες να κάνουν μία ρύθμιση, η οποία δεν είχε και τους καλύτερους όρους.

Η οικονομική κατάσταση ειδικότερα την τελευταία πενταετία είναι τραγική. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τεράστιες οι εισφορές για όσους δίνουν –όσοι δεν δίνουν τους πιστώνονται- πολύ μικρή ανταπόδοση σε ζητήματα υγείας και η σύνταξη για όσους είναι να βγουν είναι αμφίβολη για το αν θα την πάρουν.

Τέλος, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι έχουν βγει κάποια στοιχεία -και δυστυχώς δεν έχουν διαψευστεί- που λένε ότι στο άμεσο μέλλον η σύνταξη θα φτάσει στα 350 ευρώ με 400 ευρώ. Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε τραγική οικονομική ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου