Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Ολομέλεια ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ Θεσσαλονίκης

 

Εν όψει των εκλογών της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α συνεκλήθει σε ολομέλεια ο ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ (Λαϊκός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης).

Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο, όπως:

Α) Ο.Α.Ε.Ε
Απαιτούμε η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά να είναι 200 ευρώ ή να δίδεται η δυνατότητα επιλογής κλάσης.Επίσης να παγώσουν οι υπάρχων οφειλές στον ασφαλιστικό οργανισμό μας κ να θεσπιστεί ασφαλιστική ταυτότητα όπως ισχύει για τα χρέη στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης επιζητούμε την αφαίρεση του ποσού της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το οφειλόμενο ποσό προς τον Ο.Α.Ε.Ε λόγω μη θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας.

Β) ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ
Επανεξέταση του νόμου περί κατασχέσεων εξ αιτίας οφειλών προς το δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν το βάρος της οικονομικής κρίσης να το επωμίζεται ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Γ) ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Είναι πλέον κοινό μυστικό πως πολυθεσία οχήματα, τύπου βαν, βαλκανικής προέλευσης γειτονικών χωρών, παρανόμως παραλαμβάνουν επιβατικό κοινό με μειωμένο τιμολόγιο από προκαθορισμένα σημεία επιβίβασης (Αεροδρόμιο, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ). Με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής ταξί να χάνει εισόδημα και ως εκ τούτου εν συνεχεία το ίδιο το κράτος.

Δ) ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ζητούμε απαλλαγή ευθυνών των συναδέλφων από οποιαδήποτε δίωξη δια το εν λόγο θέμα, καθώς δεν έχουμε νομική δυνατότητα ελέγχου των συγκεκριμένων ατόμων.

Ε) ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (πιάτσες, αστυνόμευση, σχέση με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης)
Παρουσίας του γραμματέα της τοπικής Θεσσαλονίκης και Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας, ΦΩΤΙΟΥ ΓΡΑΙΚΟΥ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες και ιδίως της Περιφέρειας, εν όψη των επερχόμενων εκλογών στην Ομοσπονδία, σας καλούμε να αναλογιστείτε την ευθύνη που φέρεται για τον κλάδο και να σκεφτείτε εάν επιθυμείτε να συνεχιστεί η πτωτική πορεία του επαγγέλματος μας, επιλέγοντας για πολλοστή φορά τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα τα οποία έχουν καταντήσει την Ομοσπονδία όργανο του Σ.Α.Τ.Α και φερέφωνο της Σαμαροβενιζελικής κυβέρνησης... ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου