Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» - Οι οδηγοί ταξί συγκαταλέγονται στους χαμένους των εορτών


Αν κάποιος έκανε μία βόλτα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την περίοδο των εορτών, θα έβλεπε δεκάδες ταξί στην πιάτσα σε κατάσταση… αναμονής!
Παρά το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα στην πλατεία ήταν εγκατεστημένο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, οι οδηγοί ταξί ήταν στους… χαμένους των εορτών!
Δυστυχώς, για τον κλάδο των αυτοκινητιστών, ούτε αυτές οι γιορτές ήταν καλές. «Έχει γίνει πλέον εντελώς εποχικό το επάγγελμά μας. Κάθε πέρσι είναι και καλύτερα. Η σεζόν χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται. Από εκεί που ήταν πέντε μήνες, έχει γίνει τέσσερις» μας λέει ένας επαγγελματίες αυτοκινητιστής, δίνοντας το στίγμα για την άσχημη περίοδο που βιώνει ο κλάδος. «Οι υποχρεώσεις μας πλέον μπορούν να βγουν» σημειώνει.
Στην ερώτησή μας αν βοήθησε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που υπήρχε στην πλατεία ήταν κάθετος: « Δυστυχώς δεν βοηθήθηκαν ούτε αυτοί οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό,  πόσο μάλλον ο κλάδος των ταξί. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κόσμος και αγοραστική δύναμη πώς να πάνε καλά και τα ταξί στις γιορτές;».
Καταλήγοντας τονίζει: « Το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν είναι κλαδικό.  Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Μόνο τα τέλη των αυτοκινήτων που είναι να πληρώσει ο κόσμος την περίοδο των γιορτών, ρημάζουν το πορτοφόλι».
Ένας συνάδελφός του που παρακολουθεί την κουβέντα μας, βάζει και άλλη μία παράμετρο: «Με την απελευθέρωση που έγινε ο καθένας παίρνει ένα αυτοκίνητο και κουβαλάει κόσμο».
Το ζήτημα είναι πως άλλος ένας χειμώνας περνάει και ο κλάδος προσπαθεί να ζήσει με… αποθέματα του καλοκαιριού και αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί..
Γιώργος Χαλαβαζής

Πηγή: inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου