Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγωδία το κάλεσμα της συνδικαλιστικής παράταξης για τα ταξί «Νέο Ξεκίνημα» στην Θεσσαλονίκη

Σε φιάσκο κατέληξε το κάλεσμα που έκανε σε ιδιοκτήτες ταξί η συνδικαλιστική παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο προσκλήθηκε και ο γνωστός συνδικα-ληστής επιχειρηματίας Θ. Λυμπερόπουλος. Οι συνάδελφοι που παρευρέθησαν στην εκδήλωση ήταν απελπιστικά λίγοι σε αριθμό, παρότι τα κομματικά στελέχη της παράταξης επιστράτευσαν μέχρι και τον Υφυπουργό Μεταφορών, Παπαδόπουλο, για να δοθεί περισσότερο επίσημος τόνος και να μαζευτεί έτσι περισσότερος κόσμος.

Από την εκδήλωση όμως δεν έλειψαν τα μέλη του ΛΑΣΙΤΑ Θεσσαλονίκης και είναι βέβαιο πως χάρη σε αυτούς δικαιολογείται η όποια μαζικότητα, καθώς πάνω από 30 Συναγωνιστές έκαναν την πρώτη δυναμική κι επίσημη παρουσία τους, προκαλώντας φυσικά θετικότατα σχόλια στους υπόλοιπους κύκλους, αλλά και αμηχανία στα κομματόσκυλα, που δεν ντράπηκαν να βαφτίσουν ακομμάτιστη μια εκδήλωση που γι᾽ αυτούς είχε κομματικό χαρακτήρα και σκοπιμότητα.

Οι ερωτήσεις των μελών του ΛΑΣΙΤΑ ήταν αυτές που «καίνε» τον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί, προβλήματα για τα οποία το κομματικό γρανάζι των εκάστοτε συνδικαλιστών σφυρίζει αδιάφορα. Η φορολογία με συντελεστή 26% επί των καθαρών εσόδων, ο φόρος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου, οι οφειλές στον ΟΑΕΕ -σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής- ήταν κάποια από τα θέματα που έθεσαν οι Συναγωνιστές χωρίς, φυσικά, να λάβουν κάποια απάντηση επί της ουσίας. Πώς, άλλωστε, να απαντούσαν σε αυτά τα θέματα άτομα που στηρίζουν την μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία χωρίς τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού έχει επιβάλλει όλους αυτούς τους φόρους και τον έχει εξαθλιώσει με τα μέτρα της;
Ο ΛΑΣΙΤΑ Θεσσαλονίκης από εδώ και στο εξής θα είναι πάντα παρών σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και θα λειτουργεί σαν εμπόδιο στους διορισμένους κομματικούς συνδικα-λησταράδες που επάγγελμα τους πλέον κατέληξε να είναι ο αποπροσανατολισμός των συναδέλφων μας από τα πραγματικά τους προβλήματα.

Δράσεις ενημέρωσης στη Δ.Ε.Θ.
Στα πλαίσια των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., κλιμάκιο Συναγωνιστών του ΛΑΣΙΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Β. Μπαρμπούρη, υπό τη συνοδεία δεκάδων συναδέλφων του ΛΑΣΙΤΑ Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε περίπτερο του Ρ/Τ Way, όπου κι έγινε διανομή έντυπου υλικού και συζήτηση με τους συναδέλφους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου