Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Προτάσεις και κρίσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης


Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί σχετικά με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αφορά την χωροθέτηση, χωροταξία και αστυνόμευση των χώρων στάσης και στάθμευσης ταξί (πιάτσες), ιδίως στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Κύρια αιτία του προβλήματος είναι η εποχή οικονομικής δυσχέρειας οποία βιώνουμε με αποτέλεσμα να έχει πληγεί καίρια ο κλάδος των αυτοκινητιστών ταξί, όπως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας στην χώρα μας, και ως εκ τούτου να έχει μεταβληθεί δραστικά η φύση του επαγγέλματος μας, με προφανή εικόνα τις ατελείωτες σειρές αναμονής, ιδίως στις πιάτσες του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Γι' αυτό τον λόγο ζητούμε να επεκταθούν οι ήδη υπάρχοντες χώροι στάσης και στάθμευσης ταξί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, να κατασκευασθούν νέοι χώροι ή αν δεν είναι εφικτό να δοθεί η αριστερή πλευρά της οδού Τσιμισκή προς αποκλειστική χρήση για μόνιμο χώρο στάθμευσης ταξί.
Επίσης, απαιτούμε την αυστηρότερη αστυνόμευση των πιατσών μας, ιδίως στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Παύλου Μελά όπου δυστυχώς με την επιδεικτική ανοχή των εντεταλμένων οργάνων της δημοσίας τάξεως καταλαμβάνονται παρανόμως από σταθμευμένα επιβατικά για ιδιωτικής χρήσεως.
Ιδιαίτερα δε στο φλέγον θέμα της αστυνόμευσης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να υφιστάμεθα επιλεκτικές διώξεις από τα αστυνομικά όργανα, με άνωθεν παράνομες εντολές, κυρίως στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ ενυπάρχει καθορισθείσα σηματοδότηση εκατέρωθεν της οδού Τσιμισκή δια μόνιμη απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος.

Επιπρόσθετη μεγέθυνση του ήδη οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, έχουν επιφέρει οι άτοπες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της δημοτικής διοίκησης Μπουτάρη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, έχοντας ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση κυκλοφορίας της οδού Ερμού, ιδιαίτερα κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής και λειτουργίας των παρακείμενων καταστημάτων.
Οφείλουμε βεβαίως να επισημάνουμε, για να μην θεωρηθούμε κακεντρεχείς λόγω της πολιτικής μας ταυτότητας, έναντι του.. κατά τα άλλα γραφικού, συμπαθούς πρώτου πολίτη της πόλης μας, πως η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει τις αγορές "Καπάνι" και "Βλάλη", έχει επικριθεί εντόνως από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, ως άμεσα ενδιαφερομένων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στις δυο προαναγραφόμενες περιοχές.

Ζούμε σε αυτή και από αυτή την πόλη και γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο υποτιθέμενο τεχνοκράτη και εκλεγμένο "επαΐοντα" δημοτικό σύμβουλο τα προβλήματα της πόλης διότι κινούμεθα συνεχώς σε αυτή την πόλη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου